پژوهش های حسابداری و مالی [ owjhany@yahoo.com ]

خدمات مشاوره و خبرپراکنی پژوهش و تحقیقات حسابداری و مالی و مشارکت در پژوهش

پژوهش های حسابداری و مالی [ owjhany@yahoo.com ]

خدمات مشاوره و خبرپراکنی پژوهش و تحقیقات حسابداری و مالی و مشارکت در پژوهش

اطلاعیه مهم سازمان سنجش آموزش کشور درخصوص تعویق زمان برگزاری آزمون کارشناسی ارشد سال 1393


براساس گزارشات واصله در رابطه با شرایط نامساعد جوی در اغلب استانهای کشور و درخواست داوطلبان و خانواده­ های محترم آنان، مسؤولین محترم استانی، نمایندگان محترم مجلس  و هماهنگی بعمل آمده با وزارتخانه در رابطه با عدم امکان حضور داوطلبان یا مشکلات حضور به موقع در حوزه­ های امتحانی، سازمان سنجش آموزش کشور به منظور رفاه حال داوطلبان ترتیبی اتخاذ نمود تا آزمون کارشناسی ارشد سال 1393 به ترتیب طی روزهای چهارشنبه 23 ، پنج­شنبه 24 و جمعه 25 بهمن­ ماه برگزار گردد. اطلاعیه تکمیلی این سازمان ساعت 14 روز شنبه 19 بهمن­ ماه از طریق سایت سازمان به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.


روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور

واکنش سازمان سنجش به ورود بدون آزمون به دوره دکتری/ ورود بدون آزمون نداریم

 

 

رئیس سازمان سنجش آموزش کشور با اشاره به خبری مبنی بر ورود ۳ هزار نفر بدون آزمون به دوره دکتری گفت: در هفته های اخیر موضوعی عنوان شده است که ۳ هزار نفر بدون آزمون وارد دوره دکتری شده اند، این در حالی است که هیچ فردی از طریق سازمان سنجش بدون آزمون وارد دکتری نشده است.

دکتر ابراهیم خدایی افزود: ما در سازمان سنجش آموزش کشور با قاطعیت اعلام می کنیم که هیچ کس از طریق سازمان سنجش بدون آزمون وارد دوره دکتری دانشگاهها نشده است.

خدایی تاکید کرد: به نظر می رسد آماری که عنوان شده است مجموعه ای از شیوه نامه های بورس داخل و تبدیل بورس خارج به داخل است.

رئیس سازمان سنجش اضافه کرد: این شیوه نامه ها ارتباطی با تکمیل ظرفیت دوره دکتری و سازمان سنجش آموزش کشور ندارد.

در خبرها عنوان شده بود که دکتر مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در اولین نشست مشترک وزیر و معاونان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با نمایندگان استان‌های خراسان رضوی، شمالی و جنوبی که در محل وزارت علوم برگزار شده گفته بود:‌ در دوره قبل، ۳۰۰۰ نفر بدون آزمون وارد دوره دکتری شده‌اند.

وی با تاکید بر این نکته که در دوره قبل، ۳۰۰۰ نفر بدون آزمون وارد دوره دکتری شده‌اند، اعلام کرد: وزارت علوم به تعهدات قبلی خود پای بند است ولی در حال حاضر داوطبان بورس داخل و بورس خارج باید از طریق رقابت در آزمون وارد این دوره‌ها شوند و تبدیل بورس خارج به داخل هم غیرممکن است.

 

 

شکایت اساتید و دانشجویان از دوره دکتری پژوهش محور / شیوه پذیرش تغییر می کند

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه با اجرای آیین نامه پذیرش دانشجو در دوره دکتری پژوهش محور اقدام به پذیرش دانشجو بدون رعایت ضوابط شده است، گفت: این آیین نامه از سال آینده اجرایی نخواهد شد و پذیرش در این دوره به صورت متمرکز از طریق سازمان سنجش اجرایی خواهد شد.

دکتر وحید احمدی با اشاره به آیین نامه دوره‌های دکتری پژوهش محور افزود: دوره‌های پژوهش بر اساس آیین نامه‌ای ابلاغ شد و از سال قبل تعداد قابل توجهی از پژوهشگاه‌ها و مجموعه‌های آموزشی اقدام به پذیرش دانشجو در این دوره‌ها کردند.

  ادامه مطلب ...

مربیان پیمانی دانشگاه ها بورسیه نمی شوند/ بازنگری در پذیرش دانشجوی بورسیه


 

 

مدیر کل بورس وزارت علوم تحقیقات و فناوری دکتر احمد غلامی گفت: تمامی”دانشجویان بورسیه” باید در آزمون نیمه متمرکز “دکتری” که توسط “سازمان سنجش” برگزار می شود شرکت کنند.

وی افزود: معیارهایی برای بورس مشخص شده که در ابتدا دانشجویان باید امتیاز بورس را کسب کنند تا پرونده آن‌ها به جریان بیافتد و سپس سایر مراحل آن طی شود.

مدیر کل بورس وزارت علوم تحقیقات و فناوری افزود: معیارهای علمی پذیرش دانشجوی بورسیه توسط سازمان امور دانشجویان تدوین شده و در اختیار سازمان سنجش قرار می گیرد تا براساس این معیارها دانشجویان بورسیه پذیرش شوند.

وی افزود: هم اکنون آیین نامه جدیدی در حال تنظیم است که مراحل نهایی آن در حال اتمام است و در این آیین نامه بازنگری نسبت به گذشته رخ داده است، چنانچه متقضیان براساس این آیین نامه امتیازهای لازم را کسب کنند، می‌توانند ادامه تحصیل دهند.

غلامی درخصوص ادامه تحصیل مربیان دانشگاه ها و بورس شدن آنها نیز گفت: مربی یک تعریف دارد، عضو هیات علمی که با مدرک پایین تر از دکتری به عضویت هیات علمی دانشگاه درآمده است تعریف مربی است و این مربیان ۳ حالت استخدامی رسمی قطعی، رسمی آزمایشی و پیمانی دارند.

وی افزود: به دلیل اینکه مربیان پیمانی، قرارداد یک ساله و محدود دارند و استخدام آنها موقتی است، نمی توانند متقاضی ادامه تحصیل یا بورس شوند.

جذب 5 هزار دانشجوی جدید در طرح آموزش عالی تقاضا محور



رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای از جذب 5 هزار دانشجوی جدید در طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز، سهراب رضایی در گردهمایی روسای آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای منطقه 5 کشور که پیش از ظهر امروز در اهواز آغاز شد اظهار کرد: طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی از سال آینده اجرا می‌شود.
وی افزود: با اجرای طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی در سال آینده، 5 هزار دانشجوی جدید مشغول به تحصیل می‌شوند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای بیان کرد: برنامه داریم که 5 درصد دانشجویان جدیدالورود سال تحصیلی جدید از طریق اجرای طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی جذب شوند.
وی تصریح کرد: در طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی، دانشجویان علاوه بر تحصیل و حرفه آموزی، مبالغی نیز به عنوان کمک هزینه تحصیلی دریافت می‌کنند.
به گفته این مقام مسئول، کمک هزینه تحصیلی دانشجویان طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی حداقل 200 هزار تومان خواهد بود.
وی اذعان داشت: پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای بستگی به نوع کاری که انجام می‌دهند و درآمد دانشکده‌ای که در آن تحصیل می‌کنند دارد.
رضایی یادآور شد: بنا داریم که کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی پرداخت شود ولی ممکن است این هزینه ماهیانه به دانشجویان داده نشود.
این مسئول تاکید کرد: کمک هزینه تحصیلی به دانشجویان طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی قطعا هر چند ماه یک بار به آنان پرداخت خواهد شد.
وی در ادامه درباره چگونگی جذب دانشجویان در طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی دانشگاه فنی و حرفه‌ای نیز عنوان کرد: این دانشجویان در دو مرحله پذیرفته می‌شوند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای خاطرنشان کرد: دانشجویان طرح آموزش عالی تقاضا محور همراه با اعطای کمک هزینه تحصیلی در گام نخست در آزمون کتبی شرکت می‌کنند و 3 برابر ظرفیت پذیرش می‌شوند و در مرحله بعد نیز از طریق آزمون عملی برای تحصیل در دانشگاه فنی و حرفه‌ای جذب می‌شوند.

آغاز فراخوان جذب هیأت علمی پیام نور از اسفند



رئیس دانشگاه پیام نور از زمان آغاز جذب هیأت علمی این دانشگاه خبر داد و به یک شرط مهم در جذب دانش آموختگان ارشد، اشاره کرد.
ابوالفضل فراهانی  گفت: فرایند جذب هیأت علمی در دانشگاه پیام نور متوقف نشده و پذیرش هیأت علمی ادامه خواهد داشت اما دانشگاه در برنامه توسعه کیفی خود نسبت به جذب هیأت علمی با کیفیت از دانشگاههای معتبر، اهتمام دارد.
وی ادامه داد: پذیرش و جذب هیأت علمی از ابتدای اسفندماه سال جاری در سامانه مرکز جذب وزارت علوم، آغاز خواهد شد و عمده جذب صرفاً با پذیرش دارندگان مدرک دکتری از دانشگاههای معتبر صورت می گیرد.
رئیس دانشگاه پیام نور، تاکید کرد: در تعداد معدودی از رشته های تحصیلی و مراکز کم برخوردار، دانش آموختگان ارشد دانشگاههای معتبر و با معدل بالا پذیرش می شوند.
فراهانی درباره اعلام نیازها، گفت: علت تاخیر در جذب هیأت علمی دانشگاه پیام نور به علت بررسی آمایش مراکز نیازمند جذب هیأت علمی است که این اقدام هم اکنون در حال پیگیری است.

وی درباره ظرفیت پذیرش هیأت علمی، اظهار داشت: پیش بینی این است که بتوانیم حدود 180 تا 200 عضو هیأت علمی کیفی در واحدهای دانشگاه پیام نور جذب کنیم.


قطع دسترسی ایران به «ISI »

 

 

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینکه قطع‌بودن دسترسی به منابع الکترونیک یکی از مهم‌ترین مشکلات جاری پژوهش کشور است، گفت: قطع دسترسی دانشگاه‌ها به منابع و مجلات الکترونیک خارجی، بزرگ‌ترین صدمه را به رشد پژوهش کشور وارد کرده است.

 او در حالی اعلام می‌کند که پژوهش از نپرداختن پول اشتراک صدمه خورده و این اقدام ISI در قطع دسترسی ایران به منابع الکترونیک «ناجوانمردانه» است، که ایران از سال ۲۰۱۱ تا به امروز پول «اشتراک» خود را پرداخت نکرده است.

دکتر شاهین آخوندزاده افزود: اولین مشکلی که در شروع دولت جدید در معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت داشتیم این است که حدود یکسال است دسترسی به منابع الکترونیک و مجلات علوم پزشکی در وزارت بهداشت قطع شده، البته وزارت علوم هم با همین مشکل مواجه است.

وی افزود: این در حالی است که دانشجویان دوره دکترا، دستیار تخصصی و فوق‌تخصصی پزشکی و هیات علمی، برای اینکه تحقیق کنند باید بتوانند دیده‌بانی علم داشته باشند و بدانند در دنیا چه کارهایی انجام می‌شود، خودشان را مقایسه کنند و ایده بگیرند در غیراین صورت مانند آدمی است که به او می‌گویند برود در یک اتاق با چراغ خاموش تحقیق کند.

آخوندزاده خاطرنشان کرد: وضعیت ما در یک‌سال گذشته به همین شکل بوده و هنوز هم منابع الکترونیک مورد نیاز کشور به دلیل نپرداختن پول حق اشتراک مجلات و منابع قطع است. وی یادآور شد: پول اشتراک این منابع از سال ۲۰۱۱ به این طرف پرداخت نشده و در واقع چهارسال است که این پول پرداخت نشده است.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار کرد: واقعیت این است که اشتراک هر جایی را که بخواهیم بگیریم باید ابتدای سال پول اشتراک آن را پرداخت کنیم. با وجود این، تا یکی، دو سال با تعامل میان مدیران ناشران الکترونیک و مسوولان وزارت بهداشت، اشتراک قطع نشده بود اما آنها هم پس از سه سال که پول نگرفتند اشتراک را قطع کردند.

وی تاکید کرد: قطع اشتراک منابع علمی، صدمه بسیار شدیدی را در یک سال گذشته به پژوهش کشور وارد کرد و به‌عنوان بزرگ‌ترین معضل ما در شروع کار در معاونت تحقیقات بسیار تلاش کردیم تا بتوانیم پول را پرداخت کنیم.

آخوندزاده یادآور شد: اکنون پول ۲۰۱۲ را با وضعیت بسیار سختی پرداخت کرده‌ایم چراکه به دلیل تحریم‌ها ریال داشتیم اما نمی‌توانستیم آن را به دلار پرداخت کنیم. حدود چهارماه با این وضعیت مشکل داشتیم که در نهایت پرداخت شد.

وی گفت: البته بخش‌هایی مانند ISI ناجوانمردانه و به دلیل مسایل سیاسی ما را تحریم کرده‌اند و در این مورد بحث مالی مطرح نبود.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: آخرین خبر این است که تا سال ۲۰۱۲ پول اشتراک را پرداخت کردیم و هنوز پول اشتراک ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ را پرداخت نکرده‌ایم اما با وجود این، اکثر مجلات و منابع علمی به غیراز ISI که به‌خاطر تحریم نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم، دسترسی‌شان تا هفته آینده برقرار خواهد شد و در این بخش از وزارت علوم جلوتر هستیم.

وی درباره میزان بدهی اشتراک منابع علمی گفت: میزان بدهی متنوع است و در مجموع ۱۲‌میلیون‌دلار یا حدود ۴۰‌میلیاردتومان در سال هزینه این منابع است که البته به دلیل تحریم‌ها کارمزدی که از ما می‌گیرند حدود ۲۰‌درصد کل مبلغ است.

آخوندزاده اظهار کرد: برای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ تمهیداتی ایجاد کردیم که مشکلی به وجود نیاید و این منابع را برای محققان فراهم کنیم.

 

اولویت های پژوهشی بانک توسعه صادرات


مرکز امور پژوهش و آموزش بانک توسعه صادرات آخرین اولویت های پژوهشی این بانک را برای اطلاع محققان و پژوهشگران علاقه مند اعلام کرد.
بررسی و مطالعه در خصوص ایجاد ساز و کارهای لازم برای پوشش ریسک نوسانی نرخ ارز،امکان سنجی توثیق درآمدهای آتی و دارایی‌های نامشهود شرکت‌ها بر اساس مبانی فقهی و حقوقی کشور  وطراحی مکانیزم‌های اجرایی استفاده از ابزارهای نوین بانکی در بانک توسعه صادرات ایران به ویژه ابزارهای بانکداری اسلامی ازجمله صکوک از  این عناوین پژوهشی است..
دیگر عناوین مطروحه در بخش اولویت های پژوهشی تدوین مکانیزم‌ها و سیاستهای نظارتی پروژه‌های تأمین اعتبار شده توسط بانک، امکان سنجی استفاده از ابزارهای تامین مالی نوین و تجهیز منابع بانک توسعه صادرات با تاکید بر تجربیات بانک‌های توسعه‌ای و تدوین راهبردها، سیاست‌ها و الگوی پیاده سازی بانکداری الکترونیک در بانک توسعه صادرات ایران است.
تمامی پژوهشگران، سازمانها و نهادهای تحقیقاتی می توانند با مراجعه به وب سایت بانک بخش اولویت های پژوهشی جزییات بیشتری از این عناوین را مشاهده نمایند.

یجاد 8 رشته تحصیلی دکتری جدید در دانشگاه‌ ها تصویب شد

 

ایجاد 8 رشته تحصیلی دکتری جدید در دانشگاه‌ ها تصویب شد

 

شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم با ایجاد هشت رشته دوره دکتری در دانشگاههای کشور موافقت کرد.

ایجاد رشته های تحصیلی دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی گرایش ادبیات عرفانی در دانشگاه الزهرا(س)، دکتری حسابداری در دانشگاه شهید بهشتی ، دکتری علوم باغبانی در دانشگاه محقق اردبیلی ، دکتری زبان و ادبیات فارسی گرایشهای ادبیات عرفانی، ادبیات حماسی، ادبیات غنایی در دانشگاه تهران، دکتری علوم کامپیوتر در دانشگاه شهید باهنر کرمان و دکتری حشره شناسی کشاورزی در دانشگاه زابل به تصویب شورای گسترش آموزش عالی رسید.




برخورد قانونی با فروش پایان‌نامه



مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی پژوهشی و فناوری وزارت‌علوم از شکل‌گیری کمیته اخلاق پژوهشی در وزارت‌علوم به منظور ایجاد راهکارهای قانونی جهت مقابله با سرقت‌های علمی و جرایم پژوهشی همچون فروش پایان‌نامه، مقاله و غیره خبرداد.

به گزارش شمال نیوز دکتر اسماعیل قادری‌فر درگفت‌وگو با ایسنا با اشاره به انبوه تبلیغات موجود در زمینه فروش پایان نامه، مقاله و حتی درج مقاله در نشریات بین‌المللی و سایر جرایم پژوهشی و سرقت‌های علمی،‌ تصریح کرد: دراین راستا به منظور صیانت از فعالیت‌های علمی محققان و اساتید کشور و برخورد قانونی با متخلفان و سودجویان، برای اولین بار «کمیته اخلاق پژوهشی» جهت تعریف جرم در امور پژوهشی و برخورد قانونی با متخلفان در دفتر سیاستگذاری پژوهشی وزارت‌علوم شکل‌ گرفته است.

وی، اعضای کمیته اخلاق پژوهشی وزارت‌علوم را جمعی از اساتید و صاحب نظران حقوقی دانشگاه‌ها عنوان کرد و گفت:‌ این کمیته درنظر دارد تا با همکاری دستگاه‌های قانون‌گذار و همچنین کمیته تخلفات دانشگاهها علاوه بر تدوین آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های لازم نسبت به تدوین منشور اخلاق پژوهشی نیز اقدام کند تا در چارچوب یک قانون مدون و تعیین مصادیق لازم با جرم‌های پژوهشی و سرقت‌های علمی مقابله گردد.

به گفته قادری‌فر، تبلیغات علنی که در حال حاضر در بحث فروش پایان‌نامه، مقاله و ... شاهد آن هستیم نشان از حاشیه امنی دارد که سودجویان به دلیل عدم برخورد قانونی در آن فعال هستند و این معضل به کیفیت آموزش عالی ضربه وارد می‌کند.

وی با تاکید براینکه نتایج فعالیت کمیته اخلاق پژوهشی وزارت‌علوم ظرف دو ماه آینده اعلام می‌شود، ‌تصریح کرد: دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های لازم در این زمینه تا دو ماه آینده تدوین و منشور اخلاق پژوهشی منشور در این فاصله زمانی تدوین، تصویب و به نتیجه عملی خواهد رسید.

مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی پژوهشی و فناوری وزارت‌علوم اظهار امیدواری کرد که با تهیه دستورالعمل‌های لازم و شکل‌گیری منشور اخلاق پژوهشی معضل فروش پایان‌نامه و همچنین سایر جرایم پژوهشی و سرقت‌های علمی برطرف شود.


معرفی اولویت های تحقیقاتی پژوهشگاه شاخص پژوه


به استحضار کلیه محققین، دانشجویان و متخصصین گرامی می رساند: پژوهشگاه شاخص پژوه درراستای عمل به رسالت فنی و حرفه ای خود از پژوهش ها و تحقیقات به شرح موضوعات زیر حمایت مالی و فنی می نماید.

    صنعت ساختمان
    آینده پژوهی
    مخاطرات آب و هوایی
    کارآفرینی
    آمایش سرزمین
    بیمه، اقتصاد، مدیریت ریسک
    مدیریت ریسک و مهندسی زلزله
    مدیریت بحران های زیست محیطی
    شهرهای خلاق

از علاقه مندان درخواست می گردد پیشنهادات و سوابق علمی و پژوهشی خود را به آدرس پست الکترونیکی info@bpshakhespajouh.ac.ir ارسال فرمایند.


آیین نامه اعطای پژوهانه رساله به دانشجویان دکتری


مقدمه :

به منظور ارتقای کیفیت رساله‌های دکتری در جهت انطباق با نیازهای اساسی کشور، گسترش نهضت تولید علم و حل علمی مشکلات کشور، تقویت و تسهیل حضور و تلاش تمام وقت دانشجویان دکتری  در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی، در راستای تحقق اهداف چشم‌انداز بیست ساله جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دستیابی کشور به جایگاه اول علمی و فناوری در منطقه آسیای جنوب غربی، آیین نامة اجرایی طرح اعطای پژوهانه به دانشجویان دکتری بر اساس مصوبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شمارة 9748/1/ص مورّخ 28/5/88  به شرح زیر تهیه و تدوین شده است.

ماده1) اهداف :

1- تقویت و توانمندسازی فرآیندهای پژوهشی به منظور حل نیازهای اساسی کشور.

2- حمایت از توسعه کیفی و حرفه‌ای شدن پژوهش در مقطع دکتری.

3- حمایت از پژوهش‌های علمی بنیادی، کاربردی و بین‌رشته‌ای تقاضا محور و مأموریت گرا.

4- ترغیب و تشویق تولید علم و توسعه بومی سازی علوم.

5- ایجاد و توسعه فضای مناسب و یکسان در ظهور و رشد استعدادهای علمی و پژوهشی در سطح مناطق مختلف کشور به منظور بسط عدالت در توزیع حمایت‌های علمی و پژوهشی.

ماده2) تعاریف :

  ادامه مطلب ...