پژوهش های حسابداری و مالی [ owjhany@yahoo.com ]

خدمات مشاوره و خبرپراکنی پژوهش و تحقیقات حسابداری و مالی و مشارکت در پژوهش

پژوهش های حسابداری و مالی [ owjhany@yahoo.com ]

خدمات مشاوره و خبرپراکنی پژوهش و تحقیقات حسابداری و مالی و مشارکت در پژوهش

پروپوزال چیست و در تنظیم آن چه نکاتی باید رعایت شود؟

پروپوزال چیست و در تنظیم آن چه نکاتی باید رعایت شود؟

 

مقدمه

طرح تحقیق، مهم ترین و اصلی ترین بخش یک کار تحقیقی و پژوهشی است، طرح تحقیق ( Proposal) اصل تحقیق نیست، بلکه طرح اولیه و طرح پیشنهادی تحقیق است، طرح تحقیق در واقع شبیه طرح اولیه و پیشنهادی یک ساختمان است که توسط ارشیتکت (پژوهشگر یا محقق) ارکان اصلی آن طراحی و محاسبه شده و به صورت نقشه و ماکت ساختمان در آمده است و چنانچه یک مهندس خبره ( استاد راهنما ) به آن نگاه کند، بتواند ساختمانی را ( پژوهشی را) که بر اساس این نقشه شکل می گیرد، از قبل برای خود تجسم کند. پژوهشگری که قصد تحقیق دارد، ابتدا باید برای پژوهش مورد نظر خود طرح تحقیق بنویسد. طرح تحقیق در واقع نقشه انجام تحقیق است و راهنمای محقق برای عملیاتی کردن و اجرای تحقیق است .

هر چند انتخاب موضوع و فرایند تهیه و تکمیل یک پروپوزال به راحتی و در مدت زمانی کوتاه انجام می شود، ولی باید توجه داشت که پروپوزال در واقع پیشنهادیه تحقیق بوده و به منزله نقشه های محاسباتی ساختمان است، لذا چنانچه با دقت و با محاسبات دقیق طراحی گردد، پژوهشگر در انجام مراحل بعدی با مشکل اساسی روبرو نخواهد شد. به عبارت دیگر چنانچه دانشجوئی عنوان پژوهش خود را درست انتخاب کرده باشد و تمامی ارکان و اجزاء پروپوزال به ویژه طرح مسئله، اهمیت و ارزش تحقیق، تاریخچه مطالعات، اهداف، سئوالات، فرضیه ها و روش و مراحل انجام تحقیق را به طور دقیق و کامل تهیه کرده باشد، در انجام پژوهش با مشکلاتی از جمله سر درگمی و ابهام روبرو نخواهد شد، به طوری که گفته می شود پژوهشگری که طرح تحقیق خود را به طور دقیق، روشن و کامل نوشته، به نظر می رسد بیش از 50 درصد رساله یا پایان نامه خود را تهیه کرده است.

 

اجزاء تشکیل دهنده طرح تحقیق

  ادامه مطلب ...

موفق ترین پژوهش

چند تجربه پژوهشی

 

1. موفق‌ترین پژوهشگران، کسانی‌اند که بیشترین آگاهی را از پژوهش‌های دیگران دارند. محقق باید روی شانه غول‌ها بنشیند و «صفرپژوهی» نکند.

2. بدترین تحقیق، آن است که جهت‌گیری تبلیغی داشته باشد. بیشتر محققان در روزگار ما مبلغ‌اند.

3. محقق باید برای خود بنویسد و به چیزهای دیگر نیندیشد:

الف. حق التألیف: بنابراین کسانی که شغلشان پژوهشگری است و از این راه نان می‌خورند، معمولا قادر به خلق آثار بکر و ماندگار نیستند.

ب.  انتشار پژوهشی که هدف نخستین آن، چاپ و انتشار باشد، ناگزیر به سوی هماهنگی بیشتر با ناشر و مخاطب و بازار نشر می‌رود و این هماهنگی، تحقیق را مثله یا ناقص الخلقه می‌کند. این را هم بگویم که معمولا هیچ تحقیق و نوشتار نغزی نیست که سرانجام منتشر نشود. دیر و زود دارد، سوخت و سوز ندارد.

پ. پیامدها و بازخوردها. البته دل شیر می‌خواهد و چشمِ سیر.

ت. تحسین و تشویق دیگران.

ث. نتیجه دلخواه. پژوهشگری که به نتیجه‌ای مشخص و خاص می‌اندیشد، به همان نتیجه می‌رسد، نه به حقیقت. به اصطلاح منطقی‌ها، «مطلوب نباید نتیجه باشد، بلکه نتیجه باید مطلوب باشد.»

4. اینکه پژوهشگر هنگام پژوهش و نوشتن، به چه کسانی می‌اندیشد، به‌شدت در سطح علمی کار او مؤثر است. بنابراین بهتر است هنگام تحقیق و تألیف، بنا را بر این بگذاریم که قرار است بزرگ‌ترین دانشمندان روزگار، نتیجه کار ما را ببینند و داوری کنند.

5. به قول مرحوم شاهرخ مسکوب: کارت را جدی بگیر؛ خودت را نه.

6. هر چه موضوع پژوهش، جزئی‌تر باشد، احتمال موفقیت در آن بیشتر است. درباره پر مگسی می‌توان به نتایجی به عظمت کهکشان‌ها رسید و ممکن است تحقیقی درباره کهکشان‌ها به اندازه پر مگسی، ارزش نداشته باشد.


اطلاعیه مرکز جذب اعضای هیات علمی


جدول زمانبندی هشتمین فراخوان سراسری جذب نیمه متمرکز بهمن 92

 

1-  زمان بارگزاری نیازمندیها توسط دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور ازتاریخ 16/09/92 تا 11/10/92

2- زمان بررسی نیازمندیها و بارگزاری نهایی توسط مرکز جذب  هیات علمی از تاریخ 15/10/92 تا 01/11/92

3- ثبت نام متقاضیان جذب اعضای هیات علمی از تاریخ 02/11/92 تا 23/11/92

 

جزئیات پرداخت جایزه مقالات علمی در دانشگاه آزاد/ افراد مشمول دریافت تشویقی

 

معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی در هفته ای که گذشت بخشنامه تشویقی مقالات ISI را ابلاغ کرد که برخی از مهمترین بخش های این بخشنامه به شرح ذیل است:

افراد مشمول دریافت جایزه مقاله

اعضای هیات علمی: اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی با هر مرتبه علمی که در دانشگاه خدمت می کنند.

دانشجویان: دانشجویان مشغول به تحصیل و یا دانش آموختگان که حداکثر یکسال از تاریخ دفاع از پایان نامه یا رساله ایشان گذشته باشد.

اعضای هیات علمی که از واحدی به واحد دیگر مامور می شوند (در صورتی که مقاله خود را به نام واحدی ارائه دهند که در آن به صورت تمام وقت فعال هستند).

اعضای هیات علمی سایر دانشگاهها و موسسه های آموزش عالی و پژوهشی تحت پوشش وزارت علوم و تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با رعایت موارد زیر از دریافت جایزه برخوردار می شوند:

الف: نام دانشگاه آزاد اسلامی را به تنهایی و یا در کنار نام دانشگاه یا موسسه محل استخدام خود، در مقاله درج کنند.

ب- فرم تعهدنامه برای تولیدات علمی (پیوست این شیوه نامه) را امضا کند.

مقاله های مازاد بر موظفی پیش بینی شده در طرح های پژوهشی مشمول تشویق خواهند شد.

اعضای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان

ضوابط بررسی مقاله ها و ارسال گزارش ها

  ادامه مطلب ...

کاربرد تئوری بازی در حسابرسی


تئوری اقتصادی بازی‌ها که چند سال پیش توانست جایزه نوبل را برای ارائه‌کنندگان آن به ارمغان آورد، به زودی به یک تئوری فراگیر تبدیل شده و در رشته‌های دیگر، از جمله حسابرسی، مورد توجه قرار خواهد گرفت.

  ادامه مطلب ...

ملاکهای انتخاب بهترین شهرهای دانشجویی/ اسامی ۵۰ شهر برتر دانشجویی دنیا


رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری با اعلام نتایج جدیدترین رتبه بندی QS درباره برترین شهرهای دانشجویی دنیا گفت: از میان ۵۰ شهر برتر دانشجویی بیشترین آمار به قاره اروپا و پس از آن به آسیا اختصاص دارد.

 

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر جعفر مهراد سرپرست ISC با بیان اینکه رتبه بندی های دانشگاهی امروز در سطح ملی و بین المللی اجرا می شود، گفت: هر یک از سیستم های معمول معیارها و شاخص های خاص خود را به وجود آورده و دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی بر مبنای این معیارها و شاخص ها رتبه بندی می شوند. یکی از شاخص هایی که در نظام رتبه بندی QS بدان توجه می شود رتبه بندی دانشگاه ها بر اساس ” بهترین شهر های دانشجویی” است در حالی که QS شاخص های خود را اعمال می کند ( شاخص شهرت و معروفیت، شاخص نظرخواهی از کارفرمایان، شاخص نسبت تعداد اعضای هیات علمی به دانشجو، شاخص نسبت تعداد استنادها به هر عضو هیات علمی و شاخص جهت گیری بین المللی)، در انتخاب بهترین شهر های دانشجویی جهان به شاخص های ترکیب دانشجویی، کیفیت زندگی، فعالیت کارفرمایان و تسهیلات شهری نیز توجه دارد.

 

رئیس مرکز منطقه ای خاطرنشان کرد: منظور از تسهیلات شهری استفاده از شاخص های ( IPad Index, Mercer Cost of  Living Index, Big Mac Index, Tuition Fees) است. به عنوان مثال هنگ کنگ شهری است که در آن مسکن ارزان و مواد غذایی بسیار گران است و برای دانشجویان در انتخاب شهرهای دانشگاهی توجه به این مسئله و سایر شاخص های دیگر حائز اهمیت است.

 

پاریس بالاترین رتبه را کسب کرد

   ادامه مطلب ...

مصادیق تخلف علمی تعیین شد/ نحوه برخورد با متخلفان پژوهشی


مدیر کل دفترسیاستگذاری وبرنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم از تدوین آیین نامه برای برخورد با متخلفان علمی خبر داد و گفت: نشریات علمی نامعتبر از جمله مصادیق تخلف علمی هستند که در این زمینه بیش از ۲۵۰ نشریه علمی خارجی نامعتبر علمی شناسایی شده است.
دکتر مظفر شریفی در گفتگو با خبرنگار مهر، برخورد با تخلفات پژوهشی را از برنامه‌های در دست اجرای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ذکر کرد و افزود: از آنجایی که اعتقاد ما بر این است که تخلفات حوزه پژوهشی اعم از مقاله و پایان نامه‌ها ناشی از عدم آگاهی محققان است از این رو کتابچه‌ای در زمینه اصول و موازین اخلاق پژوهشی منتشر کردیم.

مدیر کل دفتر سیاستگذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم، اظهار داشت: در این کتابچه اصول و موازین اخلاقی و درستکاری علمی تعریف شد تا زمینه‌ای برای کاهش تخلفات علمی باشد.

وی فاز دوم اقدامات وزارت علوم را برخورد با متخلفان علمی ذکر کرد و یادآور شد: در این راستا کمیته‌ای برای رسیدگی به تخلفات علمی و پژوهشی ایجاد کردیم. در این کمیته اقدام به تعیین حد و حدود تخلفات پژوهشی از جمله خرید و فروش پایان نامه‌ها، مقالات تقلبی و مجلات تقلبی خواهد شد که بخشی از کار انجام شده است.

شریفی از بازنگری در این کمیته خبر داد و خاطر نشان کرد: به زودی اولین جلسه این کمیته با تیم جدید برگزار خواهد شد.

وی هدف این کمیته را تعیین و تعریف کلیه مصادیق و حد و حدود تخلفات پژوهشی ذکر کرد و ادامه داد: در این کمیته آیین نامه‌ای زمینه تدوین خواهد شد و در آن به نسبت نحوه برخورد با تخلفات علمی تعیین خواهد شد.

شریفی با اشاره به نوع برخورد با متخلفان علمی تعیین شده در این آیین نامه خاطر نشان کرد: در صورت محرز شدن تخلف مقالات و یا پایان نامه‌ها آنها از درجه اعتبار ساقط خواهند شد.

مدیر کل دفترسیاستگذاری وبرنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم ابزار امیدواری کرد که این آیین نامه ظرف ۲ تا ۳ ماه آینده نهایی شود و اضافه کرد: این آیین نامه از سوی عالی‌ترین مقام در وزارت علوم نهایی و تصویب خواهد شد.

وی برخورد با مجلات جعلی و مقالات جعلی که در نشریات نا معتبر خارجی به چاپ می‌رسند را از دیگر اقدامات این دفتر نام برد و گفت: نشریات علمی نامعتبر خارجی از دیگر مصادیق تخلفات علمی است که دراین زمینه بیش از ۲۵۰ نشریه علمی خارجی که عمدتا به زبان انگلیسی بوده‌اند شناسایی شده است.

شریفی در عین حال با تاکید بر اینکه این آیین نامه مشمول افراد حوزه وزارت علوم می‌شود، یادآور شد: افرادی که بیرون از وزارت علوم و دانشگاه‌ها پایان نامه‌های دانشجویی را خرید و فروش می‌کنند در حیطه اختیارات وزارت علوم نیستند و تنها باید این تخلفات به مراجع قانونی بالاتر اعلام شوند.

با سلام


 

به سوالات دوستان تو قسمت نظرات حداکثر  24 ساعته حتما جواب میدم

 

افرادی هم که خواهان مشاوره هستند به  owjhany@yahoo.com میل بزنند!

 

در اسرع وقت جواب خواهم داد!

 

کلیه خدمات مشاوره ای در پژوهشی حسابداری و مالی برای دانشجویان کارشناسی ارشد و فارغ التحصیلان:

1- انتخاب موضوع

2- تهیه پروپوزال

3- تهیه فصل های پایان نامه

4- تجزیه و تخلیل آماری

5- تهیه و حمع آوری دیتا و بانک اطلاعاتی برای مخاسبه و ارزیابی متغیرها

6- ترجمه مقالات

7- تهیه و چاپ مقالات




 برای دین وبلاگ آموزشی اصلی اینجا کلیک کنید


 

آموزش نگارش پروپوزال- بخش دوم

شیوه نگارش طرح نامه پژوهشی (پروپوزال)

بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران تازه کار، درک درستی از معنا، کارکرد و اهمیت پروپوزال پژوهشی ندارند.کیفیت پژوهش، نسبت مستقیمی با کیفیت پروپوزال دارد. پروپوزال بد حتی اگر به تصویب هم برسد، پروژه را خراب می کند. پروپوزال خوب، برعکس نه تنها موفقیت پروژه را نوید میدهد، بلکه کمیته پروژه را نیز در به رسمیت شناختن شما به عنوان پژوهشگری توانا تحت تأثیر قرار میدهد. هدف از پروپزال پژوهشی آن است که دیگران باور کنند که شما قصد انجام پروژه پژوهشی ارزشمندی را در سر دارید و شایسته انجام آن هستید و برنامه کاری مناسبی برای تکمیل آن دارید. اصولاً هر پروپوزال پژوهشی باید همه عناصر کلیدی مندرج در فرآیند پژوهشی را داشته باشد و اطلاعاتی کافی را به خواننده بدهد تا بتواند به ارزیابی پژوهش پیشنهادی بپردازد.

همه پروپوزالهای پژوهشی، صرف نظر از حوزه پژوهش و روشی که برای انجام آن بر میگزینند، باید به سه پرسش زیر پاسخ دهند:

-1 آنچه که میخواهید انجام دهید، چیست؟

-2 چرا میخواهید آن را انجام دهید؟

-3 چگونه آن را انجام خواهید داد؟

پروپوزال باید حاوی اطلاعاتی باشد که خوانندگانش متقاعد شوند که شما ایده پژوهشی مهمی در سر دارید، دریافت درستی از ادبیات موضوع و مباحث مهم مربوط به آن دارید و در نهایت آنکه روش شما روشی معتبر است.

  ادامه مطلب ...

آموزش نگارش پروپوزال- بخش اول

نتایج تحقیق موسسه REOPA درباره پروپوزال های تحقیقاتی:

    38 درصد پروپوزالها نوشته شده رد می شوند، 46 درصد برای بازنگری بازگردانده می شوند و تنها 16 درصد پذیرفته می شوند.

    71 درصد عناوین، مطلوب ارزیابی نشدند و تنها 29 درصد رضایتبخش بوده اند.

    72 درصد مقدمه ها رضایتبخش نبوده اند 49 درصد وضوح و تمرکز نداشته اند.

    فقط 16 درصد از آنها بیان مسئله را به خوبی نوشته اند.

    تنها 29 درصد موارد اهداف تحقیق را به روشنی بیان نموده اند.

پروپوزال یا طرح تحقیق ، پیش نویس پ‍ژوهشی است که شما می بایست برای اخذ مدرک تحصیلی خود انجام دهید. در پروپوزال ، شما به معرفی موضوعی که برای پایان نامه خود انتخاب کرده اید ، توضیح اهمیت آن موضوع ، ذکر پ‍‍ژوهش هایی که در گذشته در این باره صورت گرفته ، و نتایجی که فکر می کنید از تحقیق خواهید گرفت می پردازید. هم چنین روش یا روش هایی که در پژوهش از آن ها بهره خواهید گرفت را ذکر می کنید.

شکل پروپوزال بنا بر هدفی که از آن دارید و یا به مقتضای رشته تحصیلی شما می تواند قدری متغیر باشد. اما شکل بندی بنیادین آن ، همواره باید شامل عنوان بندی های مشابه و بخش های زیر باشد :

1- موضوع تحقیق ( Project Title )

ذیل این عنوان می بایست عنوان دقیق تحقیق خود را ذکر کنید. برای مثال :

Project Title: Women Role in Southeast Thailand

2- توضیح موضوع و اهمیت آن ( Importance and Statement of Topic )

در این بخش می بایست جوانب موضوع ، چگونگی ارتباط آن با رشته تحصیلی مورد نظر ، و اهمیت موضوع به لحاظ علمی و کاربردی را توضیح دهید. روشن کنید چرا این موضوع باید برای استاد راهنمای بالقوه ی شما جذاب باشد؟ چه مشکل یا مساله ی جدیدی را می خواهید مطرح کنید؟ و چرا حل آن مهم است؟

  ادامه مطلب ...